Hästverksamhet


Allégårdens Ridcenter arrangerar regelbundet utbildningar för ryttare och häst i hoppning, på alla nivåer och för både ponny- och hästekipage.

Tränaren, Anders Normann, fd landslagsryttare och A-tränare i hoppning håller kontinuerligt både veckoträningar och flerdagarskurser, hemma på gården eller på anläggningar runt om i Sverige. Han har åkt regelbundet till bland annat Kumla, Norrköping, Kristianstad, Ronneby, Karlskrona, Sundsvall och Stockholm. Helgkurser eller flerdagskurser med Anders arrangeras efter önskemål.Mål med träningen

Med en bra grundridning, når man också resultat på tävlingsbanan menar Anders Normann.

Och man ska vara målinriktad - veta vad man vill. Tränaren ska vara ett stöd i arbetet med att nå målet. Anders träning innehåller både markarbete, bomövningar och banhoppning. Träningsvilja och målmedvetenhet är viktigare än kunskapsnivå. Ekipaget ska vara i balans och ryttaren bör ständigt vara helt fokuserad på sin ridning.


Anders Normann har följt och utvecklat många av våra framgångsrika tävlingsryttare. Hans egen tävlingskarriär består både av nationella och internationella grandprix segrar och han tävlade också under femton år för det svenska hopplandslaget och hade svenska höjdhoppningsrekordet. Sedan en tid tillbaka satsar Anders helhjärtat på sin tränarkarriär och de elever som kommer till honom.

Läs mer på www.tranarportalen.se

Är du intresserad av Anders träningar är du välkommen att höra av dig.Ridläger


Till Allégården kommer man på ridläger med egen häst. På våra läger får du inte bara hjälp med din ridning - utan också med hur du på bästa sätt tar hand om din häst. Vår instruktör Anders Normann, som själv varit landslagsryttare, lär dig hur du tränar inför tävling och får resultat genom att hitta balans i din ridning. På ridbanan blir det både markträning, bomövningar och banhoppning.

På alla våra ridläger, med helpension, är vi inte fler än 10 deltagare. Vi tar emot deltagare på alla nivåer - från lätt till svår hoppning. Förutom teoripass, rider vi två pass om dagen varvat dressyr/hoppning och uteridning i underbar skog och på sandmarker.


Utöver ridningen finns det möjlighet till havsbad eller bad i vår swimmingpool, grillkväll, Mexikansk tacobuffé och andra aktiviteter. Bor gör vi här på gården.Bilder

Copyright © Allégården All Rights Reserved