Om oss

Anders & Gun Normann


Fd landslagsryttaren som satsar helhjärtat på sin elever.


På Allégården ansvarar jag för träning och utbildning av ryttare och hästar. Jag är A-tränare i hoppning och håller både kurser och veckoträningar här på vår egen anläggning och runt om i landet. Jag undervisar både tävlingsryttare och de som inte kommit så långt ännu - oavsett utbildningsnivå kräver jag målmedvetenhet och träningsvilja.


Med min träning vill jag ge ekipaget både hjälp till en bra grundridning med balans och nå resultat på tävlingsbanan.


Jag har under många år varit tävlingsryttare, från 60- talet till slutet av 90-talet, och har både nationella och internationella Grand Prix-segrar på min meritlista. Under 15 år var jag också med i svenska hopplandslaget och under 15 år höll jag det svenska rekordet i höjdhoppning, som då låg på 2,08 m.


Under årens lopp har jag dessutom hunnit driva ridskola och ridläger men även haft många av dagens elitryttare som elever, t.ex. Malin Baryard, när hon fortfarande red ponny, Anna och Lotta (Björe) Emanuelsson och Stefan, Lina och Elin Sjögren.Säljare och marknadsförare med brinnande intresse och hästkunskap.


Jag sköter ruljansen på gården; det administrativa, inköp, skötsel, kursplanering, matlagning m m. Det är jag som också ansvarar för skönhetsvården och det lite lyxiga på Allégården, med bl a hudvård, makeup och hälsoråd.


Jag har liksom Anders sysslat med hästar sedan barnsben. Jag har en egen tävlingskarriär bakom mig men efter en olycka rider jag inte lika aktivt längre. Men samvaron med hästarna, är jag inte beredd att göra avkall på. Och det finns ju så mycket man kan göra med hästar utan att rida.


I hela mitt liv har jag arbetat med försäljning. Från att ha varit en av Sveriges första kvinnliga bilförsäljare till flera års erfarenhet inom konfektionsbranschen. Under flera år var jag också ansvarig för försäljning i de nordiska länderna av produkter från ett internationellt makeupföretag. Mina kunskaper om skönhet och hälsa tar jag med mig till Allégårdens verksamhet.Vi, Gun och Anders Normann, köpte gården för att vi ville utveckla en kursgård som kan erbjuda lite mer. Här bedriver vi  rid- bed&breakfast- och spaverksamhet med lite lyxig känsla. Utöver rid- och hoppträning vill vi kunna erbjuda sådant som alla behöver men många kanske försummar - kunskap om hur man tar hand om sig själv, när det gäller kost och träning, och den lilla guldkanten, lyxen att få slappna av i ett bad och få lite skönhetsvård.

Allégårdens Ridcenter har en otrolig potential och vi fortsätter att utveckla verksamheten de närmaste åren.


Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med våra elever Martin Risberg & Emma Larsson.

Martin & Emma: "Vi är jätteglada att vi får rida och tävla Allégårdens hästar i allt högre klasser."

Copyright © Allégården All Rights Reserved